MärkDNA

SmartWater MärkDNA är den nya generationens stöldskyddsmärkning, en kriminalteknisk vätska som är i princip osynlig och nästan omöjlig att få bort.

Alla föremål lämpar sig inte för synliga, permanenta stöldmärkningsetiketter, exempelvis smycken, antikviteter och andra liknande inventarier. Då är MärkDNA, som är godkänt av polisen, ett utmärkt alternativ för att stöldmärka dessa föremål. MärkDNA är ett säkert stöldmärkningssytem i sig självt, men kan med fördel kombineras med synliga permanenta stöldmärkningar för ytterligare utökat stöldskydd. Många kommuner, skolor och företag ser idag fördelar med att använda MärkDNA som komplement till synlig stöldskyddsmärkning.

MärkDNA penslas enkelt på alla typer av stöldbegärliga objekt. Märkningen registrerar produkten i SmartWaters internationella databas (observera att det är en annan databas än Eurosecs Euro-ID) så att det finns en koppling mellan ägaren och objektet. Det gör det mindre attraktivt för kriminella eftersom de via er unika kod kan kopplas till ett brott.

  Skicka förfråga

  Ditt namn*

  Din e-post*

  Telefon eller mobil:*

  Företag

  Ditt meddelande

  Unika MärkDNA-koder

  MärkDNA kan skapa ett oändligt antal unika koder. Dessa gör både stöldmärkta objekt spårbara och kopplar kriminella till specifika brott.

  Avläsning via UV-belysning

  MärkDNA är i princip osynligt för blotta ögat. Polisen kan upptäcka märkningen genom belysning med UV-ljus i en speciell våglängd, vätskan innehåller en fluorescens som då lyser kraftigt gulgrönt.

  Miljö- och hälsovänligt

  MärkDNA är helt ofarligt för hälsa och miljö, vilket har dokumenterats i utredningar av flera stora företag och organisationer tillsammans med Kemikalieinspektionen.

  Så här enkelt fungerar MärkDNA:

  • 1. Stöldmärk

   Stöldmärk ert objekt genom att pensla på MärkDNA på flera olika ställen.

  • 2. Sätt upp dekaler

   Sätt upp avskräckande dekaler på både objektet (om möjligt) och fastighetens fasad så att de syns tydligt.

  • 3. Registrera

   Registrera er stöldskyddsmärkning antingen via blankett eller på internet.

  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
  © 2017 Eurosec AB. All images are protected under copyright law.